Camping Sicilie

Het Italiaanse eiland Sicilië is vanwege het heerlijke klimaat een bestemming bij uitstek voor een onvergetelijke kampeervakantie. Wild kamperen is niet toegestaan op het eiland, maar Sicilië heeft verschillende campings die in de regel van april tot oktober geopend zijn. Echte megacampings met duizend of meer plekken heeft het eiland niet: kamperen op een camping op Sicilie is vooral nog genieten van uw welverdiende rust.

Campings aan zee
De meeste campings liggen aan zee, zoals Eurocamping Due Rocche, zodat niets u in de weg staat om zo nu en dan een koele duik in het azuurblauwe water te nemen. De stranden van Sicilië zijn mooi en rustig. U vindt eigenlijk campings langs de hele kustlijn, onder meer in Céfalù vanwaar u uitstapjes kunt maken naar de Eolische Eilanden.

Eigen zwembad
Bijna alle campings op Sicilië zijn voorzien van een eigen zwembad en vaak is er ook een animatieteam dat de kinderen overdag bezighoudt. De grootte van de campings is verschillend: u hebt de keuze uit wat kleinere eenvoudige, bijvoorbeeld Camping Castel di Tusa of grotere campings als Isola delle Femmine waar mogelijkheden zijn om een discotheek te bezoeken.

Agrigento en Taormina
Liefhebbers van cultuurschatten uit de Griekse Oudheid kunnen op een camping Sicilie bij de kust van Agrigento terecht en vandaaruit de beroemde vallei van de tempels bezoeken. Ook zijn er campings aan de kustlijn bij het pittoreske plaatsje Taormina. Behalve het bezichtigen van Taormina zelf, is een verblijf op bijvoorbeeld Camping La Focetta Sicula ook een prima uitvalsbasis voor een bezoek aan de vulkaan de Etna.

Bungalowtent of stacaravan
Op meerdere campings is het mogelijk om een bungalowtent of caravan te huren zodat u zelf geen kampeerspullen hoeft mee te nemen. Op sommige campings is een duikschool aanwezig, maar u kunt vanzelfsprekend ook zelf prima snorkelen in de zee.

Comments are closed.