Bezienswaardigheden Sicilië

Sicilië is van oudsher als bekend als een van de meest idyllische eilanden in de Middellandse Zee. Historische steden, besneeuwde bergen en mooie stranden, u vindt het hier allemaal. In alle opzichten een hoogtepunt van het eiland is natuurlijk de Etna, de vulkaan die nog steeds actief is.

Taormina
Taormina is een bezienswaardigheid op Sicilië die u niet mag missen. Beroemde schrijvers en dichters als Goethe en Guy de Maupassant raakten in het verleden al geïnspireerd door deze stad die op de hellingen van de Monte Tauro ligt. Vanaf Taormina heeft u fraaie uitzichten over zee.

De stad heeft moeten lijden onder Romeinse, Arabische en Normandische veroveringen, maar is er betoverd mooi uitgekomen. De Corso Umberto I de belangrijkste en grootste winkelstraat van het stadje, leidt u naar een van de mooiste bezienswaardigheden in Sicilië: het prachtig gelegen Griekse theater.

Agrigento
Het Griekse theater in Taormina heeft in de loop van de eeuwen enige schade opgelopen, des te bijzonderder is het daarom dat het Griekse tempelcomplex van Agrigento relatief zo goed bewaard is gebleven. Het Dal van de Tempels is één van de grootste bezienswaardigheden op Sicilië. U vindt er onder meer de Tempel van Hera. Ook Agrigento zelf is de moeite van uw bezoek waard, het stadje heeft een indrukwekkende kathedraal.

Etna
Een andere belangrijke niet te missen bezienswaardigheid is de vulkaan de Etna. Liefhebbers van bijzondere natuurverschijnselen zullen zeker onder de indruk zijn van de rookpluimen die nog steeds boven deze berg hangen. Een wandeling door de Valle del Bove duurt ongeveer een uur en loopt langs een weg van lavasteen. U ziet verschillende lavastromen lopen en kunt genieten van schitterende uitzichten.

In de buurt van de Etna ligt de stad Catania met bezienswaardigheden als het piazza del Duomo, het Seminario dei Chierici en midden op het plein de fraaie Fontana dell Elefante.

Comments are closed.