Fietsen op Sicilië

Het eiland Sicilië leent zich met zijn mooie milde klimaat in het voor- en naseizoen uitstekend voor een geslaagde fietsvakantie. Met de fiets beleef je het afwisselende mediterrane zonovergoten landschap nog intenser. Fietsen op Sicilië is een ervaring die je niet snel los zal laten.

Zeker het zuidelijke deel van het eiland is een goed startpunt voor een fietsvakantie. In het voorjaar staan de heuvels op dit deel van het eiland vol met veel verschillende soorten bloemen die in het najaar vaak een tweede bloeiperiode hebben waardoor ook fietsers in de herfstmaanden hiervan nog kunnen genieten.

Rivierdalen en natuurreservaten
Veel fietsroutes op het eiland komen langs fraaie valleien met mooi groen vruchtbaar land. Een mooi rivierdal dat je zeker niet moet overslaan wanneer je gaat fietsen op Sicilië, is de Valle d’Anapo. Ook kom je op de fiets verschillende natuurreservaten tegen waar je onder meer veel vogels kunt zien. Een van de bekendste is het national park van Vendicari.

Culturele hoogtepunten
Ook liefhebbers van cultuur komen aan hun trekken wanneer zij besluiten om te gaan fietsen op Sicilië. Het eiland is al sinds de tweede eeuw voor Christus bewoond en het is fascinerend om met de fiets deze culturele erfenis te verkennen. Zo leiden veel fraaie fietsroutes langs de graftombes van Pantalica. Hier liggen duizenden grotten die dateren uit deze periode.

Ook zal je tijdens een fietsvakantie op Sicilië onvermijdelijk op veel archeologische vindplaatsen stuiten zoals bij Ortigia, Akrai en Noto. Het ‘moderne’ Ortigia en Noto zijn overigens eveneens je bezoek meer dan waard. De stadjes ademen nog de sfeer uit de 17e eeuw. In Noto is nog te zien dat het stadje is gebouwd op de fundamenten van bouwwerken die daar ooit zijn neergezet door de oude Grieken en Romeinen.

Comments are closed.