Klimaat

Algemene info klimaat Sicilië
Sicilië is een eiland in de Middellandse Zee met een echt mediterraan klimaat. Warme zomers en een milde winter. Het wordt hier nooit echt koud. De zomermaanden juli en augustus op Sicilië zijn heet, vooral in het binnenland. Aan de kusten waait er altijd wel een lekker fris briesje.

Gemiddelde temperaturen
Vooral onder invloed van de warme winden uit de Sahara kan het in de zomermaanden hier heet zijn. Pieken van 35 graden en hoger kunnen dan voorkomen. De lente en het najaar zijn, met gemiddelde temperaturen van 20 tot 25 graden en 8 tot 10 zonuren per dag, uiterst aangenaam. In de winter wordt het nooit kouder dan zo’n 10 tot 15 graden. Alleen komt er dan wel meer regen voor. Alleen op de hogere hellingen van de Etna komt er in de winters vorst en sneeuw voor.

Klimaatverschillen op Sicilië
Klimaat Sicilië verschilt afhankelijk van de streek. Aan de zuidkust van het eiland kan de temperatuur flink onder invloed staan van de Sirocco, de warme Saharawind. Aan de noordzijde (onder andere Palermo) daarentegen kan juist een fris briesje de temperatuur veraangenamen. In het binnenland van het eiland is het ’s zomers erg heet, droog en dus minder aangenaam. Op de hellingen van de Etna kan ’s winters regelmatig geskied worden. Maar ook ’s zomers moet u, als u naar de top van de vulkaan gaat, zorgen voor extra warme kleding. Omdat de wind hier vrij spel heeft en u boven de 2000 meter zit, kan de gevoelstemperatuur hier al gauw tot onder het vriespunt dalen.

Beste reisseizoen voor Sicilië
Het wordt aangeraden om een bezoek aan dit prachtige eiland in het voor- of naseizoen te plannen. Het is dan heerlijk zonnig weer en er valt dan nauwelijks regen. De maanden juli en augustus zijn minder geschikt. Het is dan te heet en, vanwege de vakantieperiode in Italië, bij de bezienswaardigheden ook veel te druk.
En kom je in de lente, dan kun je extra genieten van het voorjaarszonnetje met de vele bloeiende planten en bloemen die dit eiland te bieden heeft.

Comments are closed.