Rondreis Sicilie

Het Italiaanse eiland Sicilië leent zich goed voor een rondreis met de auto. U moet er wel rekening mee houden dat het aantal snelwegen op het eiland beperkt is. Vaak zult u dus in een rustig tempo langs landweggetjes rijden. Een voordeel van een rustige rondreis Sicilië is dat u het Siciliaanse land en bevolking echt leert kennen en is dat juist niet de charme van vakantie?

Van Catania naar Taormina
Wanneer u vliegt naar vlieghaven Catania is een rit naar Taormina vijftig kilometer verderop een mooie afstand voor het begin van uw rondreis Sicilië. Taormina is een van de charmantste plaatsen op Sicilië. Cultureel hoogtepunt is het Griekse theater waarvandaan u een geweldig mooi uitzicht heeft.

Een bezoek aan de Etna
Op ruim honderd kilometer afstand vanaf Taormina ligt de vulkaan de Etna. U herkent de vulkaan aan de rookpluim die bijna altijd boven de berg hangt, want de Etna is nog altijd actief. De kraters liggen op ruim 2 kilometer hoogte.

Van Taormina naar de hoofdstad Palermo
Dit is een mooie rit van bijna driehonderd kilometer. U rijdt langs een kustweg waar u onderweg een aantal leuke dorpjes tegenkomt zoals het pelgrimsoord Tindari en Cefalù met een kathedraal uit de 12e eeuw. Palermo is een levendige stad waar u graag zult verblijven.

Van Palermo naar Agrigento
Ook een kleine driehonderd kilometer van Palermo af ligt Agrigento, uw volgende reisdoel. Bij Agrigento kunt u talloze Griekse tempels bewonderen.

Van Agrigento naar Piazza Armerina
Piazza Armerina ligt op ruim honderd kilometer van Agrigento. De mozaïeken waarmee de vloeren van de Romeinse villa hier zijn ingelegd zijn ongekend mooi.

Van Piazza Armerina naar Siracusa
Uw rondreis is bijna ten einde, maar Siracusa met zijn tempels en fraaie kathedraal is een waardige afsluiter. Vanaf Siracusa is het een klein stukje rijden naar de luchthaven in Catania.

Comments are closed.